Messenger creation 2e376b96 4bb7 4b64 a228 74d611d188f2.jpeg26.03.2024r. w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Zawodowych w Kurzętniku odbyły się warsztaty kulinarne, w których wzięli udział wytypowani przez wychowawców, nauczycieli przedmiotów gastronomicznych i pracodawców uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Branżowej Szkoły I Stopnia w zawodzie kucharz. Uczniowie pod czujnym okiem szefów kuchni – Ani i Kacpra przygotowali menu degustacyjne, którego tematem przewodnim były owoce morza. Warsztaty odbyły się dzięki współpracy naszej szkoły z Nad Sandelą Hotel & Restauracja. Dziękujemy Pani Marzenie Furmanek za spełnienie marzeń naszych uczniów, szefom kuchni za cierpliwość i rewelacyjne podejście do młodzieży. Przygotowanych dań mieli okazję spróbować zaproszeni goście, którzy byli pod wrażeniem umiejętności uczniów. Rada Rodziców, która zawsze wspiera nasze działania, umiliła spotkanie, serwując przepyszne ciasto. Dziękujemy, że zawsze możemy na Was liczyć.