DSZW dniu 22 listopada 2024 roku uczniowie klasy 5 TŻiUG wraz z opiekunem Magdaleną Kluga-Maron wzięli udział w VII Dniach Świadomości Żywieniowej. Dni Świadomości Żywieniowej to doskonała okazja, by pogłębić wiedzę na temat zdrowego odżywiania, właściwości poszczególnych składników pokarmowych, a także bieżących wyzwań stojących przed przemysłem spożywczym. Jest to przestrzeń, w której wszyscy, zarówno specjaliści, jak i osoby stawiające pierwsze kroki w tematyce zdrowego żywienia, mogą wymieniać się doświadczeniami i korzystać z wiedzy ekspertów. Program tegorocznych Dni Świadomości Żywieniowej obejmuje szeroką gamę tematów – od analizy produktów w naszej diecie, przez dietoterapię i profilaktykę zdrowotną, po zagadnienia związane z chorobami i aspekty psychologiczne.

------------------------------
Wysłuchaliśmy wykładów:

WW


Organizatorem było Koło Naukowe Żywienia i Profilaktyki Żywieniowej UWM

KZ

PH